Igår den 11 april var det hela 16 år sedan som min älskade prins kom till världen <3 Detta firade vi så klart med en massa äpplen och morötter. 
 
Traskade ut på en promenad runt travbanan och snickeriet, dagen till ära hade han snyggtränset på vilket var ett bra val. Jazzen som redan från början var yster och halvvirrig blev smått tossig och dansade runt som en vild hingst när vi kom upp till paddocken och en ensam häst levde rövare i hagen. Vi klarade oss helskinnade hem från promenaden och farbror lugnade sig snabbt men det kändes tryggt att ha lite att hålla i, vi som annars alltid promenerar i grimma.
 
Herrns ben som den senaste tiden varit galliga och varma har i och med rörelsen från tömkörningen och promenader blivit mycket bättre och är kalla, rena och fina. Det känns bra! Att så lite kan göra så mycket :)
 
Väl hemma i stallet fick flickorna komma in och Lussan fick en rejäl omgång av borstar och utredning av svansen. Glimmis stod så snällt i boxen så jag bestämde mig för att ta en liten "promenad" med morsan och var ute i 5 minuter. 
Hon gnäggade så klart och blev lite orolig när mamma gick ut men när vi kom tillbaka var det tyst och lugnt i stallet :) 
Våra duktiga små tjejer <3
 
Med Lussan är det lite "allt eller inget". Om man ska borsta och pyssla med henne ska man göra det ordentligt och bara fokusera på henne. Då är hon så himla mysig och det märks att hon uppskattar det. Om man däremot bara gör en snabborstning eller Glimma kommer och stjäl all uppmärksamhet blir hon lite vresig och tycker att det lika gärna kan kvitta.
 
Tur för Lussan att hennes mattar gillar att mysa <3

1 kommentarer

Eva-Lena

13 Apr 2013 11:18

Älskade raringar :-D
På måndag och tisdag ska vi promenera och dona.... För då är jag ledig! Krya på dig ;-)

Kommentera

Publiceras ej