I tisdags kom veterinär W och vaccinerade lilla Glimmis. Med tanke på hennes spruthistoria som liten var jag lite orolig att hon skulle bli spruträdd men det fick snabbt och smidigt och hon bara skuttade till lite när det var stucket och klart :)

Måndag till tisdag var första natten ute så de var bra trötta när vi släppte dem i en annan gräshage vid stallet. Glimma låg mest och sov, helt slut var hon vår lilla gumma ♥ Lussan och Jazz var också helt slut, förmodligen har väl de vakat över lillan hela natten lång.





Passade på att mysa med Glimma när hon låg i hagen och vilade, finns inte mycket som är bättre än världens bästa Glimmis i knät! Så satt/låg vi i säkert 20 minuter och bara klappade och kliade :D










Igår när jag tog in Jazz gick vi genom L's hage. Hon blev sur när inte Jazz ville hälsa och vänder baken till och bara sparkar och sparkar. Jag skrek till på den eleka ponnyn och gick så fort jag kunde med stackars Jazz.
När han skulle försvara sig och sparkade mot henne en gång fick han världens brännsår ovanför hasorna av bensnörena :( Som tur var blev ingen sparkad men sånt här är ju illa nog, min stackars älskade olycksfågel ♥



Jag har tvättat och sprayat såret med plåster/tjärspray för jodopaxgelen ville inte fästa. Hoppas det blivit en fin skorpa idag så jag kan pyssla om det lite och det låter bli att bli infekterat!

Just ja, Glimma har nu hunnit bli 8 månader och det firade vi med en liten prommis ensamma ♥ Hon har även varit helt själv i stallet och blivit pysslad med 20 minuter när de andra var kvar nere i hagen :)



När mamma fick sin skatteåterbäring köpte hon fina hovboots till Lussan ♥ Hon är ju så himla öm i hovarna och vi kan knappt gå ut på vägarna för hon får så ont, stackars gumman :(
Första gången de satt på var hon väldigt misstänksam men klev snällt på. Andra gången gick det jättebra och vi testade gå lite på gruset och hej vad det gick undan när hon märkte att det inte gjorde ont! :)



Lite blandade bilder på hästarna










4 kommentarer

Eva-Lena

25 Jun 2013 19:57

Underbara bilder och stunder som aldrig kommer tillbaka <3
Tänk vad mycket lilla Glimma får vara med om nu, som hon inte ens visste existerade...!
Och om några månader blir hon ! år <3 <3

Eva-Lena

25 Jun 2013 20:01

Stackars Jazz :-( Men det läkte ju ihop bra :-) Nu får vi testa Lussans dojjer i veckan. Sen kan hon snart traska på i lagom tempo ;-)

Ida

25 Jun 2013 20:23

Det var en härlig dag minsann ♥ massa mys med lilla gosan och så klart även de andra sötisarna :) Hon är så duktig vår lilla Skrålla och hjälp vad hon växer och tiden bara flyger förbi!

Jazz har ju läkt fint men det är så onödigt med sånna dumma sår :(

I veckan blir det premiärprommis i nya pjucksen, det kommer hon gilla! :D

Eva-Lena

27 Jun 2013 10:00

Nu har det ju varit mycket med sommarhagarna, regn och arbete. Men vid lämpligt tillfälle tar vi på skorna och tar en prommis med hela hästfamiljen :-)
Lussans dojjer ligger i sin fina kartong hemma på skohyllan :-D

Kommentera

Publiceras ej